Welcome to TalkGraphics.com
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 20 of 20

Thread: BUtton Problem

  1. #11
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    UK
    Posts
    20,354

    Default Re: BUtton Problem

    it is exactly the same as pages that haven`t been edited and so work ok!
    which means there is nothing in what you posted that can point anyone towards what is wrong; which is not to say someone cannot give an educated guess....

    a page that has the problem, posted here as a .WEB or .XAR file, could be examined to see what is actually going on
    -------------------------------
    Nothing lasts forever...

  2. #12
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    SW England
    Posts
    16,119

    Default Re: BUtton Problem

    Freeliner, there should not be a layer between MouseOver and MouseOff.
    Check your other pages.

    On https://www.kfac.co.uk/membership.htm, none of your buttons have any rollover effects, despite there being a MouseOver image available.
    Also I can never fathom why designers of top-level menus use Xara's NavBar mechanism when a straight button suffices.

    Xara has never "nerfed" its software.

    Acorn
    Acorn - installed and active Xara software: Cloud+/Pro+, XDPXv18 , XWDPv12/v15, XPGDv10, X3D7, Xara Xtreme 5, and others back through time (to CC's Artworks).
    Technical remediation and consultancy for your web designs. TG Nuggets you might like. Report faults: Magix; Xara Cloud+/Pro+

  3. #13
    Join Date
    Oct 2020
    Posts
    17

    Default Re: BUtton Problem

    Acorn

    I don`t bother with mouseover effects on buttons, not a big fan of them.

    Oddly enough, other pages have a `photo` layer between mouse over and mouse off but they work fine.

    Anyhow, I`ve gone back to basics, below is a new blank page with four buttons. Two have been placed in a text box, two outside. The second photo is the end result on the net

    If someone can point me in the direction of getting a .web or .xar file I`ll happily post one up as I can appreciate that this is a more accurate way of solving a problem.Click image for larger version. 

Name:	member-1.jpg 
Views:	5 
Size:	46.0 KB 
ID:	133304

    Click image for larger version. 

Name:	member-2.jpg 
Views:	4 
Size:	32.3 KB 
ID:	133305

  4. #14
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Harwich, Essex, England
    Posts
    21,507

    Default Re: BUtton Problem

    If someone can point me in the direction of getting a .web or .xar file
    Freeliner, a .web or .xar file is Xara's default file type that is created on saving. To attach one merely do the same as you are doing when you browse for the images your attaching here but instead select your web or xar file.
    Egg

    Intel i7 - 4790K Quad Core + 16 GB Ram + NVIDIA Geforce GTX 1660 Graphics Card + MSI Optix Mag321 Curv monitor
    + Samsung 970 EVO Plus 500GB SSD + 232 GB SSD + 250 GB SSD portable drive + ISP = BT + Web Hosting = TSO Host

  5. #15
    Join Date
    Oct 2020
    Posts
    17

    Default Re: BUtton Problem

    Is this the place to upload the xar files? I must be getting something wrong (as usual) as I`m going through the files selection / upload bit and nothing shows

    This is so frustrating!!!

    Click image for larger version. 

Name:	xara-1.jpg 
Views:	10 
Size:	120.7 KB 
ID:	133308

    Are these the correct files?

    Click image for larger version. 

Name:	xara-2.jpg 
Views:	8 
Size:	29.2 KB 
ID:	133309

  6. #16
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    UK
    Posts
    20,354

    Default Re: BUtton Problem

    click on the add files button, them click on the browse button to find the file on your computer - once you have found this, clicked open to close the file explorer window, you then have to click the upload button

    its a faff, true
    -------------------------------
    Nothing lasts forever...

  7. #17
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    UK
    Posts
    20,354

    Default Re: BUtton Problem

    if you have done all that and it does not upload it may be too big... which is why egg suggested you just upload a XAR?WEB file with the one offending page in it...

    the file size limit is 10MB
    -------------------------------
    Nothing lasts forever...

  8. #18
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    SW England
    Posts
    16,119

    Default Re: BUtton Problem

    Quote Originally Posted by Freeliner View Post
    Is this the place to upload the xar files? I must be getting something wrong (as usual) as I`m going through the files selection / upload bit and nothing shows
    This is so frustrating!!!

    Are these the correct files?

    Click image for larger version. 

Name:	xara-2.jpg 
Views:	8 
Size:	29.2 KB 
ID:	133309
    Multiples of 36MB each are way too big.

    Acorn
    Acorn - installed and active Xara software: Cloud+/Pro+, XDPXv18 , XWDPv12/v15, XPGDv10, X3D7, Xara Xtreme 5, and others back through time (to CC's Artworks).
    Technical remediation and consultancy for your web designs. TG Nuggets you might like. Report faults: Magix; Xara Cloud+/Pro+

  9. #19
    Join Date
    Oct 2020
    Posts
    17

    Default Re: BUtton Problem

    Please advise how I go about saving a file of just the one page. If I click the `web file it open the entire site in Xara

  10. #20
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    SW England
    Posts
    16,119

    Default Re: BUtton Problem

    Make a copy of your design.
    Delete all the other pages.
    Save and send.

    Acorn
    Acorn - installed and active Xara software: Cloud+/Pro+, XDPXv18 , XWDPv12/v15, XPGDv10, X3D7, Xara Xtreme 5, and others back through time (to CC's Artworks).
    Technical remediation and consultancy for your web designs. TG Nuggets you might like. Report faults: Magix; Xara Cloud+/Pro+

 

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •