Welcome to TalkGraphics.com
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 27
  1. #1
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    South Australia
    Posts
    124

    Default On my PC, Browse Preview on the export dialogue box does nothing....

    Hi folks

    Just wondering if anyone else is having this issue.

    On Xara Designer Pro X 19.0.0.64291 running on Windows 10.0.19045.2546 (2H22) with IE11 uninstalled and with a working Firefox 110 Beta 4 as my default browser, I have the following issue:

    If I export an object to a JPG or a PNG, then click the browser preview, nothing happens.

    Now I know this function uses the small executable Xaralink.exe, which is located in "%programfiles%\Xara\Xara Designer Pro X\19"

    This file definitely exists in this location and does get run when I attempt the preview.

    I am wondering if anyone else is having the same issue when they do a browser Preview from the JPG/PNG export dialogue box?

    I am currently using a workaround which involves using my own Xaralink.exe compiled with Autohotkey. This allows the browser preview from within Xara’s JPG/PNG export dialogue box.

    I am waiting for Xara DPX 20 (Not interested in Xara’s subscription model) to see if this issue resolves in that version. I don’t really want to reinstall 19 as my work-a-round serves me well at this time.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    UK
    Posts
    20,354

    Default Re: On my PC, Browse Preview on the export dialogue box does nothing....

    uninstalling IE 11 may be your problem here... xara version 19 still relies on IE API for some of these functions and if you remove IE you remove these; I would not hold your breath for it being fixed in the next magix version

    however it is fixed in the latest pro+ version, which has migrated entirely over to edge for preview, but is subscription

    you could try putting IE 11 back to see if it works again

    btw - is there a particular reason you removed IE... it is still on my computer, I just never ever use it
    -------------------------------
    Nothing lasts forever...

  3. #3
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    South Australia
    Posts
    124

    Default Re: On my PC, Browse Preview on the export dialogue box does nothing....

    Yeah I had a feeling it might be uninstalling IE11. I took it off due to it being touted as insecure. (then again, maybe I've drunk a bit too much cool aid on that one)

    The Xara “Preview Current Web page” and “Preview Whole Website”, and FTP uploading from Xara still works with IE11 removed, so I think I’ll leave IE11 uninstalled.

    The only other issue I had with the removal of IE11 is that links in emails opened in outlook 2007 (Yes, I know) no longer worked. I was able to fix this with a registry edit.

    I think for the JPG/PNG export preview, I will just keep using my Autohotkey compiled Xaralink.exe. I do have a backup of Xara’s original Xaralink.exe file for justin. Maybe when Xara 20 comes out, I will see if that fixes it. However, as you say, I am not holding my breath for a fix until a few versions down the track.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Harwich, Essex, England
    Posts
    21,507

    Default Re: On my PC, Browse Preview on the export dialogue box does nothing....

    ...however it is fixed in the latest pro+ version, which has migrated entirely over to edge for preview
    My version of Print Preview still reverts to IE HD? Xara Designer Pro+ 22.5.1.65716 SL x64 Dec 9 2022
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	export.png 
Views:	11 
Size:	69.8 KB 
ID:	133287  
    Egg

    Intel i7 - 4790K Quad Core + 16 GB Ram + NVIDIA Geforce GTX 1660 Graphics Card + MSI Optix Mag321 Curv monitor
    + Samsung 970 EVO Plus 500GB SSD + 232 GB SSD + 250 GB SSD portable drive + ISP = BT + Web Hosting = TSO Host

  5. #5
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    UK
    Posts
    20,354

    Default Re: On my PC, Browse Preview on the export dialogue box does nothing....

    question is Egg, are you seeing IE11, or the IE11 mode of Edge ?

    you have made me think that maybe my reference should have been to win11 not xara though.... I'll have to check
    -------------------------------
    Nothing lasts forever...

  6. #6
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Harwich, Essex, England
    Posts
    21,507

    Default Re: On my PC, Browse Preview on the export dialogue box does nothing....

    IE11 mode of Edge
    I avoid Edge apart from testing sites HD so I'm not sure if I have this feature enabled.
    Egg

    Intel i7 - 4790K Quad Core + 16 GB Ram + NVIDIA Geforce GTX 1660 Graphics Card + MSI Optix Mag321 Curv monitor
    + Samsung 970 EVO Plus 500GB SSD + 232 GB SSD + 250 GB SSD portable drive + ISP = BT + Web Hosting = TSO Host

  7. #7
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    UK
    Posts
    20,354

    Default Re: On my PC, Browse Preview on the export dialogue box does nothing....

    the IE mode of the edge browser is active by default in the latest versions of window 10 and windows 11; in fact I believe IE is deactivated completely in win 11 by default

    it means anything calling for IE gets Edge instead in IE mode
    -------------------------------
    Nothing lasts forever...

  8. #8
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Harwich, Essex, England
    Posts
    21,507

    Default Re: On my PC, Browse Preview on the export dialogue box does nothing....

    it means anything calling for IE gets Edge instead in IE mode
    Then why do I get IE browser preview then HD?
    Egg

    Intel i7 - 4790K Quad Core + 16 GB Ram + NVIDIA Geforce GTX 1660 Graphics Card + MSI Optix Mag321 Curv monitor
    + Samsung 970 EVO Plus 500GB SSD + 232 GB SSD + 250 GB SSD portable drive + ISP = BT + Web Hosting = TSO Host

  9. #9
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    UK
    Posts
    20,354

    Default Re: On my PC, Browse Preview on the export dialogue box does nothing....

    you know far more about building websites in xara than I will ever know egg - I can't answer that; for a start I don't know exactly what it is you are doing; if I preview a simple mock up web document it opens in firefox which is my default browser, presumably you are doing something different ?

    if xara are still 'forcing' IE, especially in win11, then it's about time they moved rapidly into the modern secure way of doing things...

    acorn probably has all the answers up his sleeve
    -------------------------------
    Nothing lasts forever...

  10. #10
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Harwich, Essex, England
    Posts
    21,507

    Default Re: On my PC, Browse Preview on the export dialogue box does nothing....

    Ah! Promidi posted:

    If I export an object to a JPG or a PNG, then click the browser preview, nothing happens.
    Which I took to mean he was exporting a bitmap to his HD and whilst doing so selected Browser Preview. This is where I get an IE browser preview.

    Previewing a website opens in Firefox my default browser.

    Getting our wires crossed here
    Egg

    Intel i7 - 4790K Quad Core + 16 GB Ram + NVIDIA Geforce GTX 1660 Graphics Card + MSI Optix Mag321 Curv monitor
    + Samsung 970 EVO Plus 500GB SSD + 232 GB SSD + 250 GB SSD portable drive + ISP = BT + Web Hosting = TSO Host

 

 

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •