Welcome to TalkGraphics.com
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Swindon, Wiltshire, United Kingdom
    Posts
    188

    Default New Laptop Designer Pro + Problems

    Hello,

    I have just purchased a new laptop. I have Designer Pro + on my old laptop downloaded the trail for it on my new laptop expecting to register it [2 devices] and once it was set up I'd uninstall and deregister on my old laptop.

    The only problem is I never got a verification message pop up on the trail and every time I try to do anything in the help section it says 'I must be online' but I am and I'm logged into my Xara Cloud account but the second Xara Designer Pro + seems to have no way of allowing my to activate it.

    Does anyone else have this problem or have I done something daft?

    Thanks
    David

  2. #2
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    SW England
    Posts
    15,482

    Default Re: New Laptop Designer Pro + Problems

    David, you indicate that Pro+ is a trial.
    Perhaps that is the problem.

    Regardless, i would raise the problem through https://www.xara.com/contact-us/.

    Acorn
    Acorn - installed and active Xara software: Cloud+/Pro+, XDPXv18 , XWDPv12/v15, XPGDv10, X3D7, Xara Xtreme 5, and others back through time (to CC's Artworks).
    Technical remediation and consultancy for your web designs. TG Nuggets you might like. Report faults: Magix; Xara Cloud+/Pro+

  3. #3
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Swindon, Wiltshire, United Kingdom
    Posts
    188

    Default Re: New Laptop Designer Pro + Problems

    Quote Originally Posted by Acorn View Post
    David, you indicate that Pro+ is a trial.
    Perhaps that is the problem.

    Regardless, i would raise the problem through https://www.xara.com/contact-us/.

    Acorn
    Thanks Acorn, I have and they have suggested everything I've already tried, white-siting it, firewall checking, pop-up white siting, allowed urls and so on and on - all day I've been doing it - and it still says 'You need to be online to do this' and I am. I got to this forum via the software so something is mighty amiss, but basically, I can't use any online features and I've paid for them.

  4. #4
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    UK
    Posts
    20,018

    Default Re: New Laptop Designer Pro + Problems

    I suppose you could try running it once as administrator in case you new computer's security is blocking at UAC level
    -------------------------------
    is it true that we stand on the very edge of an abyss?
    no,of couse not - we used to, but since then we have taken a great step forward...
    Wyrd bi ful ard

  5. #5
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Swindon, Wiltshire, United Kingdom
    Posts
    188

    Default Re: New Laptop Designer Pro + Problems

    Hello Handrawn,

    I deleted everything Xara on the new laptop, found the last exe I had from my old laptop and used that on the new laptop and it verified and went online - yay I thought! Then it told me I needed to update, which made sense, then the updater started to load-up, all seems good, then the updater said it couldn't find the software and I had to reinstall it and try again.

    How does that work. I was using the software it couldn't find - the installer created the folder and file path - it makes no sense at all

    DavidClick image for larger version. 

Name:	Screenshot 2022-06-21 104219.jpg 
Views:	14 
Size:	51.3 KB 
ID:	132239

  6. #6
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    UK
    Posts
    20,018

    Default Re: New Laptop Designer Pro + Problems

    when you say deleted do you mean uninstalled, or more than that ?

    did you try right clicking and running the program as administrator first? - if not then you could do that now

    something was blocking the program from accessing the internet originally; this is often an 'over-zealous' security program treating it as suspicious

    as for your reinstall and update issue, not sure; it may be the same kind of issue...
    -------------------------------
    is it true that we stand on the very edge of an abyss?
    no,of couse not - we used to, but since then we have taken a great step forward...
    Wyrd bi ful ard

  7. #7
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Swindon, Wiltshire, United Kingdom
    Posts
    188

    Default Re: New Laptop Designer Pro + Problems

    Hiya,

    Yes I completely cleared Xara from my new laptop, every single aspect of it, and then reinstalled an old exe. and all worked much better except for that latest screenshot.

    I've been through every bit of AV and security stuff on my laptop, turning them on and off and nothing seems to change. I've run as administrator, makes no difference.

    This is the problem it is so frustrating.

  8. #8
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    UK
    Posts
    20,018

    Default Re: New Laptop Designer Pro + Problems

    the exe shouldn't really make a difference, unless they are #hash identified in some way in the pro+ authenitication [for updates] ?

    sorry cannot be of more help... hopefully xara can
    -------------------------------
    is it true that we stand on the very edge of an abyss?
    no,of couse not - we used to, but since then we have taken a great step forward...
    Wyrd bi ful ard

  9. #9
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Swindon, Wiltshire, United Kingdom
    Posts
    188

    Default Re: New Laptop Designer Pro + Problems

    Quote Originally Posted by handrawn View Post
    the exe shouldn't really make a difference, unless they are #hash identified in some way in the pro+ authenitication [for updates] ?

    sorry cannot be of more help... hopefully xara can
    Thanks, there is definitely something different in the exe's the older one works okay but can't find the software for the update, the latest one just says it's offline for updates and won't allow any offline components to be accessed. I've contacted Xara but to be honest they are just going to ask me to do all the things you have said and I have fiddled about with.

    If it can't be resolved I'll just start using Affinity properly, no problems loading that onto my new laptop and it'll bye-bye after using this software for a very, very long time. I cannot afford to pay the money I do on it only to find it doesn't 'simply' work on my new laptop.

  10. #10
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Swindon, Wiltshire, United Kingdom
    Posts
    188

    Default Re: New Laptop Designer Pro + Problems

    SOLVED

    We have moved to Scotland and TalkTalk don't supply to the village we moved to so we changed to Sky as an ISP and they have a 'shield' on the service which is on a default setting of 13+ blocking porn, gore and violence but for some reason it also blocked Xara's online stuff [perhaps because it begins with X?] anyway I added Xara as an allowed site and upped the rating to 18 and all is solved.

    My stupid fault, I even thought of this much early but thought it was too easy and simple to be the problem.

    Anyway just in case anyone gets a similar problem that was my solution.

 

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •