Welcome to TalkGraphics.com
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 29
  1. #11
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    SW England
    Posts
    12,171

    Default Re: text displays wrong

    You didn't initially advise if it is not working with those browsers to the actual live site.
    If so, there is a server cache there as well.

    Do you use Cloudflare?
    Here is a Thread I worked on earlier: https://www.talkgraphics.com/showthr...er-browsers-OK .

    Acorn
    Acorn - installed and active Xara software: Cloud+/Pro+, XDPX, XWD Premium 15 & 12, XPGD10, X3D7, Xara Xtreme 5, back through time (to CC's Artworks).
    Raise software faults with MagiXara: http://support.magix.net/; if Cloud+/Pro+: https://xara.com/contact-us/

  2. #12
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Placitas, New Mexico, USA
    Posts
    38,543

    Default Re: text displays wrong

    Sometimes you need to clear out the cache in your browser. I don't like doing this (I'm lazy) because it also dumps cookies and other things that have to be reestablished.

    I was working on an artists gallery two weeks ago and made some changes. When I publishing the page the text was all screwy. I tried F5 and Ctrl F5 (Ctrl F5 supposedly forces the page to reload) and still no luck. So I previewed on my wife's computer and on Edge and everything looked just as it should. So I think it is a recalcitrant cache issue.
    Gary W. Priester
    Mr. Moderator Emeritus Dude
    , Sir

    gwpriester.com | Custom-Stereograms.com | eyeTricks on Facebook






  3. #13
    Join Date
    May 2002
    Location
    Canada
    Posts
    2,749

    Default Re: text displays wrong

    Only xara has this issue, other platforms that I worked with making website never had such issues. Clearing my cookies is pain in my ars. I have to then enter all my passwords.

    btw it is the same on my mobile chrome browser. I emptied every cache you can imagine. Why not lets all admit that it is xara
    www.designfacet.com
    Owner/Creative Director at DesignFacet

    Xara Designer Pro X17



  4. #14
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    SW England
    Posts
    12,171

    Default Re: text displays wrong

    Quote Originally Posted by behzad View Post
    Only xara has this issue, other platforms that I worked with making website never had such issues. Clearing my cookies is pain in my ars. I have to then enter all my passwords.
    btw it is the same on my mobile chrome browser. I emptied every cache you can imagine. Why not lets all admit that it is xara
    No one has ever told you to clear your Cookies or Passwords just your cache.

    If you update, review and publish to a server, the server will be caching things too.
    Do check there befoe lampooning Xara.

    If you Preview in Xara with one of your browsers does it render properly?
    Does it if you restart Xara?
    If yes to both then the issue is with your service provider.

    Do you ever publish your changes to a sub-folder off the main site to see a before and after?
    If that works and loading into the main site doesn't then is it all server-side.

    Acorn
    Acorn - installed and active Xara software: Cloud+/Pro+, XDPX, XWD Premium 15 & 12, XPGD10, X3D7, Xara Xtreme 5, back through time (to CC's Artworks).
    Raise software faults with MagiXara: http://support.magix.net/; if Cloud+/Pro+: https://xara.com/contact-us/

  5. #15
    Join Date
    May 2002
    Location
    Canada
    Posts
    2,749

    Default Re: text displays wrong

    Yes to all of those, so it is the server, but acorn why my client has no problem seeing it from the same server and I do?
    www.designfacet.com
    Owner/Creative Director at DesignFacet

    Xara Designer Pro X17



  6. #16
    Join Date
    May 2002
    Location
    Canada
    Posts
    2,749

    Default Re: text displays wrong

    Firefox resolved itself without me doing anything. The only browser left is chrome.
    www.designfacet.com
    Owner/Creative Director at DesignFacet

    Xara Designer Pro X17



  7. #17
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    UK
    Posts
    18,007

    Default Re: text displays wrong

    I hate to be a party-pooper but you are storing passwords in your browser ? not good security wise even with a master password...

    anyway

    it might be your router/ISP/server cache at fault; shouldn't be, but might be; firefox has just caught up maybe
    -------------------------------
    carpe diem
    carpo vitae

  8. #18
    Join Date
    Sep 2020
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    11

    Default Re: text displays wrong

    I had the same issue before and it was frustrating, I imagined my host's techs were screwing with me.
    They disapproved of my use of software to create websites and took every opportunity to focus blame there.
    My local HDD version had no issues ever, but I did get myself in the weeds by not publishing to the "public_html" folder.

    Good to know that I can request a server side cache clearing next time.

  9. #19
    Join Date
    May 2002
    Location
    Canada
    Posts
    2,749

    Default Re: text displays wrong

    Ojibwe So what do you suggest, I keep asking godaddy to clearn their server cache? I really am tired of not being able to see the corrections I make to the clients site with this issue. Even now the corrections don't show up and old pages remain.
    www.designfacet.com
    Owner/Creative Director at DesignFacet

    Xara Designer Pro X17



  10. #20
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Harwich, Essex, England
    Posts
    20,035

    Default Re: text displays wrong

    Behzad, Ojibwe makes a very good point:
    My local HDD version had no issues ever, but I did get myself in the weeds by not publishing to the "public_html" folder.
    Are you sure you're posting to the "public_html" folder or is your browser pointing to this folder? If you're using Xara's publish feature under subfolder optional ensure you include 'public_html/'

    Temporarily add a new page. Republish. View the website directory in Filezilla or similar. Can you see the temporary page? Also check the 'Last Modified' time/dates. Do they match.

    Else delete the folder that contains your website completely. Revisit again on your browser. Hit Ctrl+F5. You should get a 404 Page not found. Republish.
    Egg

    Intel i7 - 4790K Quad Core + 16 GB Ram + NVIDIA Quadro 2000 Graphics Card + Samsung 970 EVO Plus 500GB SSD + 232 GB SSD + 250 GB SSD portable drive
    Xara Designer Pro X 17 + Xara 3D Maker 7

 

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •