Welcome to TalkGraphics.com
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Placitas, New Mexico, USA
    Posts
    38,543

    Default Is there a registry setting for default export image?

    When ever I export a bitmap, Xara's default is True Color + Alpha. About 90% of the time I need a True Color image.

    Is there a registry setting that changes the default image export color depth setting?
    Gary W. Priester
    Mr. Moderator Emeritus Dude
    , Sir

    gwpriester.com | Custom-Stereograms.com | eyeTricks on Facebook






  2. #2
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Harwich, Essex, England
    Posts
    20,037

    Default Re: Is there a registry setting for default export image?

    Oh how many times have I wished for this. Just a small button "Set as Default Export". How much time would it save?
    Egg

    Intel i7 - 4790K Quad Core + 16 GB Ram + NVIDIA Quadro 2000 Graphics Card + Samsung 970 EVO Plus 500GB SSD + 232 GB SSD + 250 GB SSD portable drive
    Xara Designer Pro X 17 + Xara 3D Maker 7

  3. #3
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Placitas, New Mexico, USA
    Posts
    38,543

    Default Re: Is there a registry setting for default export image?

    +100
    Gary W. Priester
    Mr. Moderator Emeritus Dude
    , Sir

    gwpriester.com | Custom-Stereograms.com | eyeTricks on Facebook






  4. #4
    Join Date
    May 2002
    Location
    Canada
    Posts
    2,749

    Default Re: Is there a registry setting for default export image?

    How long would this take Xara programmer's to fix? 1 day?
    www.designfacet.com
    Owner/Creative Director at DesignFacet

    Xara Designer Pro X17



  5. #5
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    UK
    Posts
    18,007

    Default Re: Is there a registry setting for default export image?

    would that it were that simple

    @Gary/Egg - as I recall the UI remembers the last setting - in the case of export resolution just for the session, but for the colour depth it remembers from last time when you reopen the program; can't check that right now though
    -------------------------------
    carpe diem
    carpo vitae

  6. #6
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Harwich, Essex, England
    Posts
    20,037

    Default Re: Is there a registry setting for default export image?

    Indeed HD you are correct, that is the case with exports.

    However I think Gary (and I) mean Arrange/Create a Bitmap Copy. Our bad. Whenever you do this it defaults to True Color + Alpha and every subsequent operation defaults to the same, requiring a reset to True Color.
    Egg

    Intel i7 - 4790K Quad Core + 16 GB Ram + NVIDIA Quadro 2000 Graphics Card + Samsung 970 EVO Plus 500GB SSD + 232 GB SSD + 250 GB SSD portable drive
    Xara Designer Pro X 17 + Xara 3D Maker 7

  7. #7
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    UK
    Posts
    18,007

    Default Re: Is there a registry setting for default export image?

    ok

    since I usualy do shift+ctrl+C for bitmap copy with left hand, I hit down arrow immediately afterwards with right hand - not quite as quick as single keystroke, but close
    -------------------------------
    carpe diem
    carpo vitae

 

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •