Welcome to TalkGraphics.com
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Lunteren, The Netherlands
    Posts
    137

    Default logo turns black

    Hi,

    Do you know why a logo turns black when you copy the image in the browser and place it in xara?

    the logo shows good on the website: see pic.

    But when I right mouse click and copy the image and paste it in xara it turns out black. Has it something to do with png?

    I'm Curious.

    Thanks,
    Frits
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	veerkracht.jpg 
Views:	19 
Size:	68.3 KB 
ID:	127437  

  2. #2
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    UK
    Posts
    17,696

    Default Re: logo turns black

    it will depend I think on how the PNG alpha [transparency] is organised

    if for example it was made with the traditional 'photoshop/animation' alpha channel then xara cannot read this and it will appear black - xara organises PNG alpha in a different way
    -------------------------------
    carpe diem
    carpo vitae

  3. #3
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    UK
    Posts
    17,696

    Default Re: logo turns black

    followup

    it works ok for me from firefox/chrome [assuming this is the site:https://www.veerkrachtlunteren.nl/ to xara pro 15.1

    so it msy be something to do with your xara whichever version set up - there was an issue with transparency from web in the past as I recall, sorry I can't be more helpful
    Last edited by handrawn; 15 July 2020 at 10:34 AM. Reason: fix link
    -------------------------------
    carpe diem
    carpo vitae

  4. #4
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    SW England
    Posts
    11,769

    Default Re: logo turns black

    If you use Import from web address: www.veerkrachtlunteren.nl, the image loads in perfectly.

    It is sitting in the Bitmap gallery.

    Acorn
    Acorn - installed and active Xara software: Cloud+/Pro+, XDPX, XWD Premium 15 & 12, XPGD10, X3D7, Xara Xtreme 5, back through time (to CC's Artworks).
    Raise software faults with MagiXara: http://support.magix.net/; if Cloud+/Pro+: https://xara.com/contact-us/

  5. #5
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    UK
    Posts
    17,696

    Default Re: logo turns black

    there was something about a registry key overiding transparency a while back - but that would have brought it in true colour [white] not black i would have thought
    -------------------------------
    carpe diem
    carpo vitae

  6. #6
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    SW England
    Posts
    11,769

    Info Re: logo turns black

    Quote Originally Posted by handrawn View Post
    there was something about a registry key overiding transparency a while back - but that would have brought it in true colour [white] not black i would have thought
    Well, there is this extensive Thread: https://www.talkgraphics.com/showthr...b-Designer-Pro.

    I do recall Microsoft jettisoning Alpha-channel on copy & paste as being as issue on its Snipping Tool. Perhaps this is a carry over?

    I think the Registry fix is at https://www.talkgraphics.com/showthr...211#post604211.

    Acorn
    Acorn - installed and active Xara software: Cloud+/Pro+, XDPX, XWD Premium 15 & 12, XPGD10, X3D7, Xara Xtreme 5, back through time (to CC's Artworks).
    Raise software faults with MagiXara: http://support.magix.net/; if Cloud+/Pro+: https://xara.com/contact-us/

  7. #7
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    UK
    Posts
    17,696

    Default Re: logo turns black

    your memory better than mine
    -------------------------------
    carpe diem
    carpo vitae

  8. #8
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    SW England
    Posts
    11,769

    Default Re: logo turns black

    Quote Originally Posted by handrawn View Post
    your memory better than mine
    Nope, I just use https://www.google.com/search?hl=en&...com%2F%20acorn and add on the topic of interest.

    Acorn
    Acorn - installed and active Xara software: Cloud+/Pro+, XDPX, XWD Premium 15 & 12, XPGD10, X3D7, Xara Xtreme 5, back through time (to CC's Artworks).
    Raise software faults with MagiXara: http://support.magix.net/; if Cloud+/Pro+: https://xara.com/contact-us/

  9. #9
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    UK
    Posts
    17,696

    Default Re: logo turns black

    it needs to be a meaningful addition - 'to get a good answer requires a good question'
    -------------------------------
    carpe diem
    carpo vitae

  10. #10
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Lunteren, The Netherlands
    Posts
    137

    Default Re: logo turns black

    thank you guys!

    Regards,
    Frits

 

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •