Welcome to TalkGraphics.com
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 17 of 17
  1. #11
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    SW England
    Posts
    11,349

    Default Re: Is it possible to use the free image transformer in Xara Designer Pro?

    Quote Originally Posted by handrawn View Post
    did I miss something I don't recall this...
    I did say "an OP" so I was being general.

    Here we also had https://www.talkgraphics.com/showthr...T-RECTANGULAR). From the times on this Thread, it was started at 12.24AM so I assumed it was fully answered within 2 hours with three good answers by cpman1. Then the same question was posed by the OP in this Thread as 12.01PM, 10 hours later...

    The other Thread actually had an acknowledgement of help received at 12.02PM with this one started at 12.01PM, asking for the same advice already delivered.

    My bad for being tetchy.

    Acorn
    Acorn - My currently active Xara software: XDPX (current, v15, v12 & 11 (64-bit)), unserviced XWD Premium 15 & 12, XPGD10, X3D7; lots of licences back through time (to CC's Artworks). If your Post identifies a Xara software fault, please raise it directly with Magix --> support2.magix.com.

  2. #12
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    UK
    Posts
    17,555

    Default Re: Is it possible to use the free image transformer in Xara Designer Pro?

    sorry but it is not the same question

    tetchy I understand; I am the forum expert at tetch...
    -------------------------------
    carpe diem
    carpo vitae

  3. #13
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    SW England
    Posts
    11,349

    Default Re: Is it possible to use the free image transformer in Xara Designer Pro?

    Quote Originally Posted by handrawn View Post
    sorry but it is not the same question tetchy I understand; I am the forum expert at tetch...
    It is of no import. I read free transform and free scaling to be the same topic.

    Acorn
    Acorn - My currently active Xara software: XDPX (current, v15, v12 & 11 (64-bit)), unserviced XWD Premium 15 & 12, XPGD10, X3D7; lots of licences back through time (to CC's Artworks). If your Post identifies a Xara software fault, please raise it directly with Magix --> support2.magix.com.

  4. #14
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    UK
    Posts
    17,555

    Default Re: Is it possible to use the free image transformer in Xara Designer Pro?

    obviously you do.... and maybe within XDA it might be justifiable to look at it that way

    but in other programs that is not necessarily so

    you are right to say newbies to XDA should not expect it to work like another program, but we also have to remember they will use the terminology and understanding that they have, until they learn the differences
    -------------------------------
    carpe diem
    carpo vitae

  5. #15
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    StPeters, MO USA
    Posts
    9,649

    Default Re: Is it possible to use the free image transformer in Xara Designer Pro?

    Quote Originally Posted by handrawn View Post

    you are right to say newbies to XDA should not expect it to work like another program,
    I am afraid I am guilty here. I use many workarounds simply because I may not have noticed a newer and better way.
    Larry a.k.a wizard509

    Never give up. You will never fail, but you may find a lot of ways that don't work.

  6. #16
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    San Diego
    Posts
    352

    Default Re: Is it possible to use the free image transformer in Xara Designer Pro?

    I'm just going to say that there's another thread 'Did you Know?' which has undocumented features. And as well, I've done forum searches before, came up empty, asked, only to find I wasn't asking in the right language, as searching afterward for the proper language landed me where I was wanting to land with the search in the first place.

    Sure RTFM is nice, but when both nomenclature AND incomplete documentation aren't common knowledge, what's someone expected to do?

    :\ Either way, I'm grabbing popcorn.
    lots of my xara-made stuff ends up on my tumblr. NOT ALWAYS SAFE FOR WORK BUT MOSTLY IS

  7. #17
    Join Date
    May 2014
    Location
    Australia: GMT+10
    Posts
    192

    Default Re: Is it possible to use the free image transformer in Xara Designer Pro?

    I just want to say thanks to everyone that posts answers and suggestions. At first I found Xara software 'different' to others I have used for many years and I was a bit needy when I started. Using the built-in help and searching the forums usually is enough for me to get some clues. I can do the things I need to do pretty efficiently now. You can't do much sophisticated picture editing in XDP, for that I mainly use Affinity Photo and then import the bitmaps back into XDP. For a quick crop and touch up XDP is just dandy.

 

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •