Welcome to TalkGraphics.com
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Park City, Utah
    Posts
    315

    Default Tools menus no longer expand

    This is a first.

    None of the multi-functional tools expand. Am I missing a setting somewhere?

    Thank you.

    I have Pro X

  2. #2
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    UK
    Posts
    17,362

    Default Re: Tools menus no longer expand

    which version of pro x ?

    the default checks are first to run the program as administrator, if that does not fix it - then reset the toolbars which in the program is window menu / contriol bars / reset button [this will reset all your bars]
    -------------------------------
    carpe diem
    carpo vitae

  3. #3
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Park City, Utah
    Posts
    315

    Default Re: Tools menus no longer expand

    Thank you,

    Version is ProX 16

    I did all of the above. Tools tips still not expanding out. I desperately need the healing tool. Any other way to get that?

  4. #4
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    UK
    Posts
    17,362

    Default Re: Tools menus no longer expand

    go back to control bars and tick button palette you should see on this the flyout midway towards the bottom, does this work ?
    -------------------------------
    carpe diem
    carpo vitae

  5. #5
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    SW England
    Posts
    11,010

    Info Re: Tools menus no longer expand

    Quote Originally Posted by camelot217 View Post
    Thank you,
    Version is ProX 16
    I did all of the above. Tools tips still not expanding out. I desperately need the healing tool. Any other way to get that?
    Heal Tool - try Window > Control Bars > Button Palette.
    Third row from the bottom, you will see the Enhance photos call out and if that works the Heal Tool is the fourth icon in.

    You could also create a Key Shortcut, using Utilities > Customise key shortcuts (Alt-U-H).
    Under All > Photo Heal Tool, you could assign Shift+H to it.

    Acorn
    Acorn - My currently active Xara software: XDPX (current, v15, v12 & 11 (64-bit)), unserviced XWD Premium 15 & 12, XPGD10, X3D7; lots of licences back through time (to CC's Artworks). If your Post identifies a Xara software fault, please raise it directly with Magix --> support2.magix.com.

  6. #6
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    SW England
    Posts
    11,010

    Default Re: Tools menus no longer expand

    Quote Originally Posted by handrawn View Post
    go back to control bars and tick button palette you should see on this the flyout midway towards the bottom, does this work ?
    Snap!
    Acorn - My currently active Xara software: XDPX (current, v15, v12 & 11 (64-bit)), unserviced XWD Premium 15 & 12, XPGD10, X3D7; lots of licences back through time (to CC's Artworks). If your Post identifies a Xara software fault, please raise it directly with Magix --> support2.magix.com.

  7. #7
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    UK
    Posts
    17,362

    Default Re: Tools menus no longer expand

    ah you found the key shortcut route
    -------------------------------
    carpe diem
    carpo vitae

  8. #8
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Park City, Utah
    Posts
    315

    Default Re: Tools menus no longer expand

    Quote Originally Posted by handrawn View Post
    go back to control bars and tick button palette you should see on this the flyout midway towards the bottom, does this work ?
    Yes, I see that. I guess I do this for now. Thank you

  9. #9
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Park City, Utah
    Posts
    315

    Default Re: Tools menus no longer expand

    Quote Originally Posted by Acorn View Post
    Heal Tool - try Window > Control Bars > Button Palette.
    Third row from the bottom, you will see the Enhance photos call out and if that works the Heal Tool is the fourth icon in.

    You could also create a Key Shortcut, using Utilities > Customise key shortcuts (Alt-U-H).
    Under All > Photo Heal Tool, you could assign Shift+H to it.

    Acorn
    Thank you, I'm using so many of this flyout tools tips. Doing this every time will get old soon :-) I hope someone knows why it won't work for me.

  10. #10
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    UK
    Posts
    17,362

    Default Re: Tools menus no longer expand

    you can try unticking everything in control bars - restart the program - then tick the bars you need such as toolbars
    -------------------------------
    carpe diem
    carpo vitae

 

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •