Welcome to TalkGraphics.com
Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Results 31 to 40 of 52
  1. #31
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    S. Florida
    Posts
    465

    Default Re: FTP error: Timeout was reached

    Don't know if this will be of any help... (nothing to loose) but the same was happening to me... And the solution has nothing to do with Xara or any FTP client...

    I could not read nor upload anything to one my hosting companies... Bluehost. But could read the site with my phone data. (Wifi turned off) Called them many times
    was getting nowhere until one agent kinda laughed and said NONE... of what any of the other agents told me was right and the problem was coming from my ISP...
    which by the way is COMCAST.

    He said they have a 'security' feature that's preventing me from accessing my host. The fact that I could read it with my phone data proves it not "us".
    "Call the and tell them exactly that and stand firm. Don't let them push it back to us."

    Sure enough... Two Comcast agents did exactly what he said they would do.... "push it back to them." I insisted on a manager and got a gal who said "yes, he was
    correct." She showed me where in my Comcast settings I could disable the security feature and BAM! Done!

    So who knows? Maybe it's you ISP??? Hope you get this resolved...

    Cliff

    PS.... I still get an occasional time-out... but rarely. And if it won't fix.. I just reboot Xara and all good.

  2. #32
    Join Date
    Jan 2020
    Posts
    19

    Default Re: FTP error: Timeout was reached

    But it has already uploaded say 23% so communication is already established.

  3. #33
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    S. Florida
    Posts
    465

    Default Re: FTP error: Timeout was reached

    Quote Originally Posted by RichardRudd View Post
    But it has already uploaded say 23% so communication is already established.
    My experience exactly... It would begin... appear to be uploading established connection as you said) and then..... TIME-OUT...

    I don't pretend to understand... I'm just saying what I experienced... and it was my ISP. That's all.

  4. #34
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    UK
    Posts
    17,377

    Default Re: FTP error: Timeout was reached

    Quote Originally Posted by RichardRudd View Post
    But it has already uploaded say 23% so communication is already established.
    thats a [ often somewhat arbitary] measure of the whole process which, as ss-kalm pointed out, begins with trying to establish a connrection... if that fails after a certain number of tries/time, it will timeout, and could well be showing at [say] 23% depending on how long the failed attempt took measured [ again not necessarily accurately] against what was expected

    I'd agree with Rob-Xar and others, it's most likely a security issue, either firewall or other setting, that could be on your computer/network[router], or your host, or your ISP
    -------------------------------
    carpe diem
    carpo vitae

  5. #35
    Join Date
    Jan 2020
    Posts
    19

    Default Re: FTP error: Timeout was reached

    When you do a full web site preview, where does Xara put the files? I wondered whether they could be uploaded with FileZilla which has never let me down. At the moment I have been using File - publish website....

  6. #36
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    SW England
    Posts
    11,047

    Default Re: FTP error: Timeout was reached

    Quote Originally Posted by RichardRudd View Post
    When you do a full web site preview, where does Xara put the files? I wondered whether they could be uploaded with FileZilla which has never let me down. At the moment I have been using File - publish website....
    Xara creates a folder in %localappdata%/Temp/; instead, you just perform a Website Export and FTP that folder's contents.

    Acorn
    Acorn - My currently active Xara software: XDPX (current, v15, v12 & 11 (64-bit)), unserviced XWD Premium 15 & 12, XPGD10, X3D7; lots of licences back through time (to CC's Artworks). If your Post identifies a Xara software fault, please raise it directly with Magix --> support2.magix.com.

  7. #37
    Join Date
    Aug 2019
    Location
    Michigan at the moment
    Posts
    134

    Default Re: FTP error: Timeout was reached

    If you are going to use FileZilla Use Website export, I export to folder on my desktop called website easy to find and all files are right there to upload

  8. #38
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    South West UK
    Posts
    209

    Default Re: FTP error: Timeout was reached

    Hi Guys,
    Did anyone find a solution?

    I am now getting "FTP error: Timeout was reached".

    I have been uploading several websites (in one case for a number of years) with no problem. I cannot update my websites, which are time critical as they involve sending ut dates and times of events.

    I use IONOS (used to be 1&1) there tech help could not solve the issue. This issue renders the whole of XARA useless for my purposes so a solution is critical.

    I can export the website to a folder and that works just fine, so presumably the problem is upstream of the physical process of XARA creating the code.

    I loaded the exported files to the server using Filezilla - no problem. So somethinng diferent between and the ISP (1&1)

    Help please!
    Martin
    Last edited by Riftvalley; 25 February 2020 at 02:31 PM. Reason: Result of exporting the files and upload with FileZilla
    'If every step forward takes you two steps backwards - turn round and walk home!'
    'The meaning of your communication is what I understand it to be!' -
    'The meaning of my communication is what you understand it to be' (I hope)

    Z370 AORUS Ultra Gaming 2.0, i7-8700K CPU

  9. #39
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    SW England
    Posts
    11,047

    Info Re: FTP error: Timeout was reached

    Martin, read up on this: https://www.talkgraphics.com/showthr...903#post564903.
    I expanded on it here: https://www.talkgraphics.com/showthr...397#post603397.

    If all fails, stick with FileZilla.

    Acorn
    Acorn - My currently active Xara software: XDPX (current, v15, v12 & 11 (64-bit)), unserviced XWD Premium 15 & 12, XPGD10, X3D7; lots of licences back through time (to CC's Artworks). If your Post identifies a Xara software fault, please raise it directly with Magix --> support2.magix.com.

  10. #40
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    London
    Posts
    175

    Default Re: FTP error: Timeout was reached

    I use IONOS (used to be 1&1) there tech help could not solve the issue. This issue renders the whole of XARA useless for my purposes so a solution is critical.
    My sites are hosted with IONOS without any issue, although third party addons like the WOW slider have to be uploaded directly to the host (using WinSCP in may case).

    You are welcome to post a small sample XAR doc that fails and I can check if it uploads to my IONOS. FYI: I am on v16.3.

    Gary

 

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •