Welcome to TalkGraphics.com
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Join Date
    Jun 2019
    Posts
    14

    Default any way to trigger a popup from a menu item?

    I searched the forum and couldn't find anything specifically addressing whether or not a popup could be triggered by a menu item.
    Is there some code or syntax I can use in a navigation menu that would trigger a xara popup?
    For example, say I want people to click on the words "MORE INFO" in a dropdown menu, and by so doing a popup would appear with more info...

  2. #2
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    SW England
    Posts
    10,663

    Default Re: any way to trigger a popup from a menu item?

    Quote Originally Posted by prman View Post
    I searched the forum and couldn't find anything specifically addressing whether or not a popup could be triggered by a menu item.
    Is there some code or syntax I can use in a navigation menu that would trigger a xara popup?
    For example, say I want people to click on the words "MORE INFO" in a dropdown menu, and by so doing a popup would appear with more info...
    You can do it throught a button that you hide but keep on the page so you can hijack its code.

    Create a button to open the pop-up layer.
    Preview the page and hover over the button.
    In the browser status bar, you should find a fragment of code like "javascript:xr_cpu(3);". The number might be different depending on how many other buttons are on the page already.
    Copy this into the NavBar sub-menu Link and OK twice.

    Acorn
    Acorn - My currently active Xara software: XDPX (current, v15, v12 & 11 (64-bit)), unserviced XWD Premium 15 & 12, XPGD10, X3D7; lots of licences back through time (to CC's Artworks). If your Post identifies a Xara software fault, please raise it directly with Magix --> support2.magix.com.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2019
    Posts
    14

    Default Re: any way to trigger a popup from a menu item?

    wow, amazing Acorn - works like a gem. Thanks

  4. #4
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Placitas, New Mexico, USA
    Posts
    37,669

    Default Re: any way to trigger a popup from a menu item?

    You can also add a page in your nav bar and link to the pop up layer.

    In this example, I created a pop up layer on the index page. Added some content and made the content appear on all pages which added the pop up layer to all existing pages.

    In fact, if you preview Page 2 there is a link in a sub-menu that also triggers the pop-up.
    Attached Files Attached Files
    Last edited by gwpriester; 17 September 2019 at 02:13 AM.
    Gary W. Priester
    Mr. Moderator Emeritus Dude
    , Sir

    gwpriester.com | Custom-Stereograms.com | eyeTricks on Facebook






  5. #5
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    SW England
    Posts
    10,663

    Default Re: any way to trigger a popup from a menu item?

    Quote Originally Posted by gwpriester View Post
    You can also add a page in your nav bar and link to the pop up layer.
    In this example, I created a pop up layer on the index page. Added some content and made the content appear on all pages which added the pop up layer to all existing pages.
    In fact, if you preview Page 2 there is a link in a sub-menu that also triggers the pop-up.
    Even simpler!

    Acorn
    Acorn - My currently active Xara software: XDPX (current, v15, v12 & 11 (64-bit)), unserviced XWD Premium 15 & 12, XPGD10, X3D7; lots of licences back through time (to CC's Artworks). If your Post identifies a Xara software fault, please raise it directly with Magix --> support2.magix.com.

  6. #6
    Join Date
    Jun 2019
    Posts
    14

    Default Re: any way to trigger a popup from a menu item?

    @gwpriester - wow, very cool! Thanks

  7. #7
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Placitas, New Mexico, USA
    Posts
    37,669

    Default Re: any way to trigger a popup from a menu item?

    I wasn't sure it would work because if it did I assumed Acorn would suggest it. But to my great and pleasant surprise, it does.
    Gary W. Priester
    Mr. Moderator Emeritus Dude
    , Sir

    gwpriester.com | Custom-Stereograms.com | eyeTricks on Facebook






  8. #8
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    SW England
    Posts
    10,663

    Default Re: any way to trigger a popup from a menu item?

    Quote Originally Posted by gwpriester View Post
    I wasn't sure it would work because if it did I assumed Acorn would suggest it. But to my great and pleasant surprise, it does.
    I read into the Thread title too deeply ("any way") so I came up with an non-Xara approach.

    Acorn
    Acorn - My currently active Xara software: XDPX (current, v15, v12 & 11 (64-bit)), unserviced XWD Premium 15 & 12, XPGD10, X3D7; lots of licences back through time (to CC's Artworks). If your Post identifies a Xara software fault, please raise it directly with Magix --> support2.magix.com.

 

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •