Welcome to TalkGraphics.com
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21
  1. #1
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    2

    Default Having trouble with my tick symbol not showing correctly on the site

    Hi,
    I've downloaded a tick symbol and it looks correct on the working file but when it goes live it shows as a small box instead of a tick. Any ideas welcome!
    Lisa.

  2. #2
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    SW England
    Posts
    9,638

    Default Re: Having trouble with my tick symbol not showing correctly on the site

    Quote Originally Posted by Sheldon@57 View Post
    Hi,
    I've downloaded a tick symbol and it looks correct on the working file but when it goes live it shows as a small box instead of a tick. Any ideas welcome!
    Lisa.
    Lisa, welcome to TalkGraphics. Downloaded from where? (Insert > Symbol: tick - FontAwesome) What font is it? (Shape or actual glyph) How are you using it? (As text or as bullet)

    Acorn
    Acorn - My currently active Xara software: occasionally serviced XDPX, purposely unserviced XDPX12 & XDPX11 (32/64-bit), unserviced XWD Premium 15 & 12, XPGD10, X3D7 and lots of 'permanently-owned' licences back through time (to CC's Artworks)

  3. #3
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Placitas, New Mexico, USA
    Posts
    36,959

    Default Re: Having trouble with my tick symbol not showing correctly on the site

    The Tick symbol (' or '') is not the default for most programs use curly quotes. It is on the Mac. But you already know this.

    The box appears because the font you are using does not have this symbol which is odd because I think all fonts do.
    If you have Character Map (I think Windows has a built in app) you can copy the Apostrophe and Select, Copy, then Paste it into your text as Unformatted Text. Even though it is listed as Apostrophe it is the Tick symbol.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	character map.png 
Views:	9 
Size:	25.4 KB 
ID:	124588  
    Gary W. Priester
    Mr. Moderator Emeritus Dude
    , Sir

    gwpriester.com | Custom-Stereograms.com | eyeTricks on Facebook






  4. #4
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Brockville, Ontario, Canada.
    Posts
    4,208

    Default Re: Having trouble with my tick symbol not showing correctly on the site

    Gary, In England a "tick" is a check mark.
    Keith
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    There are 10 types of people in this world .... Those who understand binary, and those who don't.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Harwich, Essex, England
    Posts
    19,109

    Default Re: Having trouble with my tick symbol not showing correctly on the site

    That's correctName:  export.png
Views: 49
Size:  1.1 KB
    Egg

    Intel i7 - 4790K Quad Core + 16GB Ram + 232 GB SSD + 250 GB SSD portable drive
    Xara Designer Pro X 16

  6. #6
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Harwich, Essex, England
    Posts
    19,109

    Default Re: Having trouble with my tick symbol not showing correctly on the site

    Sheldon, you could try converting the tick to a shape. Select just the tick & choose Arrange /Convert to Editable Shapes. It will no longer be text but an image on publishing.
    Egg

    Intel i7 - 4790K Quad Core + 16GB Ram + 232 GB SSD + 250 GB SSD portable drive
    Xara Designer Pro X 16

  7. #7
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Placitas, New Mexico, USA
    Posts
    36,959

    Default Re: Having trouble with my tick symbol not showing correctly on the site

    The tick mark on this side of the pond is used for dimensions: foot and inches.And is different from quotation marks, or curly quotes.

    But I take your point that you Tick off a list of items. But our end, we Check off a list of items.

    So all this depends on which side of the Atlantic Lisa resides.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	pardon my tick.png 
Views:	2 
Size:	13.7 KB 
ID:	124592  
    Gary W. Priester
    Mr. Moderator Emeritus Dude
    , Sir

    gwpriester.com | Custom-Stereograms.com | eyeTricks on Facebook






  8. #8
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    SW England
    Posts
    9,638

    Default Re: Having trouble with my tick symbol not showing correctly on the site

    Quote Originally Posted by gwpriester View Post
    So all this depends on which side of the Atlantic Lisa resides.
    Neither, New South Wales so it is sleepy time there.

    Chris M could have a word; he's only in the next state up.

    Acorn
    Acorn - My currently active Xara software: occasionally serviced XDPX, purposely unserviced XDPX12 & XDPX11 (32/64-bit), unserviced XWD Premium 15 & 12, XPGD10, X3D7 and lots of 'permanently-owned' licences back through time (to CC's Artworks)

  9. #9
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Harwich, Essex, England
    Posts
    19,109

    Default Re: Having trouble with my tick symbol not showing correctly on the site

    Just to further confuse the issue:

    You can also 'tick' off someone = make them angry.

    or

    Obtain something on 'tick' = getting it free with a promise to pay later.

    There's also the 'tick' in a clock = tick-tock

    The English language is great
    Attached Images Attached Images  
    Egg

    Intel i7 - 4790K Quad Core + 16GB Ram + 232 GB SSD + 250 GB SSD portable drive
    Xara Designer Pro X 16

  10. #10
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Placitas, New Mexico, USA
    Posts
    36,959

    Default Re: Having trouble with my tick symbol not showing correctly on the site

    And appropriately enough, the word tick contains ick ick ick. Horrid Lyme disease carrying pests.
    Gary W. Priester
    Mr. Moderator Emeritus Dude
    , Sir

    gwpriester.com | Custom-Stereograms.com | eyeTricks on Facebook






 

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •