Welcome to TalkGraphics.com
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    SW England
    Posts
    9,527

    Default Degenerate Bevel

    Dear Xara...

    I have a Line to which I have added a Flat bevel.
    For the Bevel, I then applied a Repeating Fill.

    If I then change the Line Width to 0pt or None, I get a collection of bevel blobs along the line.
    Fortunately, if I change the Line Width to 1mp or greater, the Bevel remains intact.
    I simply wanted to hide the line itself.


    Acorn
    Acorn - My currently active Xara software: occasionally serviced XDPX, purposely unserviced XDPX12 & XDPX11 (32/64-bit), unserviced XWD Premium 15 & 12, XPGD10, X3D7 and lots of 'permanently-owned' licences back through time (to CC's Artworks)

  2. #2
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Placitas, New Mexico, USA
    Posts
    36,807

    Default Re: Degenerate Bevel

    But you just had to try it, didn't you?
    Gary W. Priester
    Mr. Moderator Emeritus Dude
    , Sir

    gwpriester.com | Custom-Stereograms.com | eyeTricks on Facebook






  3. #3
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Surrey, BC, Canada
    Posts
    2,352

    Default Re: Degenerate Bevel

    Well here is my interpretation off the effect:
    Draw a line of 1px then do "Ctrl+K" change that to line width (say 5px) move to rear..(change color if ya want) then blend the back line to front line..
    I hope I understood the idea LOL
    Intel i7-2600 processor 3.4GH, Windows 10 64Bit, 12GB Memory, Geforce 960 2Gb graphics card

  4. #4
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    England
    Posts
    539

    Default Re: Degenerate Bevel

    Top marks for the effort of reporting this Acorn.

    I also had to have a go too and experienced a similar result, but just thought "that's a bit weird, oh well, that didn't work".

    I also picked a error copy and pasting the attributes of a line with a bevel and repeating fill applied to it, to another line.

    Click image for larger version. 

Name:	bevel-bother.jpg 
Views:	34 
Size:	50.6 KB 
ID:	124135
    Jono (Xara Photo & Graphic Designer 16.1.1.56358, Renewal due: 04 June 2019)

  5. #5
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    SW England
    Posts
    9,527

    Bug Re: Degenerate Bevel

    Quote Originally Posted by Jonopen View Post
    Top marks for the effort of reporting this Acorn.

    I also had to have a go too and experienced a similar result, but just thought "that's a bit weird, oh well, that didn't work".

    I also picked a error copy and pasting the attributes of a line with a bevel and repeating fill applied to it, to another line.

    Click image for larger version. 

Name:	bevel-bother.jpg 
Views:	34 
Size:	50.6 KB 
ID:	124135
    Cheers Jono, I think the internal program error 956.k.at.pl is related to adding colours to a line when bevelled: Set Line Colour vs. Set Fill Handle Colour.
    Just another Bug.

    Acorn
    Acorn - My currently active Xara software: occasionally serviced XDPX, purposely unserviced XDPX12 & XDPX11 (32/64-bit), unserviced XWD Premium 15 & 12, XPGD10, X3D7 and lots of 'permanently-owned' licences back through time (to CC's Artworks)

 

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •