Welcome to TalkGraphics.com
Results 1 to 8 of 8

Thread: Microsoft Edge

  1. #1
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Georgia
    Posts
    225

    Default Microsoft Edge

    I made the mistake of adding Microsoft Edge to my browsers and have regretted it almost immediately. Whenever my computer goes into "Sleep Mode" the moment I activate it Microsoft Edge pops up. Very seldom does it not pop up. Does anyone know how to deactivate or keep it from popping up unless I want it to? Thanks for all help.

    bob

  2. #2
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    Australia
    Posts
    806

    Default Re: Microsoft Edge

    There's something else at play here. I can assure you that Edge does not behave this way and you can't add Edge, it's an integral part of Windows 10; it's always been there.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    England
    Posts
    648

    Default Re: Microsoft Edge

    Don't know if this helps but you can change the default web browser application and other options in Windows settings.

    Click image for larger version. 

Name:	settings.jpg 
Views:	17 
Size:	42.2 KB 
ID:	123953 Click image for larger version. 

Name:	settings2.jpg 
Views:	18 
Size:	46.1 KB 
ID:	123954

    Like Chris M says it sounds like something else is making Edge popup. Have you tried 'End task' Edge in the Task Manager?
    Jono (Xara Photo & Graphic Designer 16.1.1.56358, Renewal due: 04 June 2019)

  4. #4
    Join Date
    Apr 2019
    Posts
    2

    Default Re: Microsoft Edge

    Quote Originally Posted by Chris M View Post
    it's an integral part of Windows 10; it's always been there.
    You are right,it is always been there.

  5. #5
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    UK
    Posts
    17,395

    Default Re: Microsoft Edge

    this is likely the fault of windows spotlight [background image settings for lock screen] - try resetting it, the bing search may be hanging
    -------------------------------
    carpe diem
    carpo vitae

  6. #6
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Georgia
    Posts
    225

    Default Re: Microsoft Edge

    Good Tuesday Morning Members,

    Thank each of you for responding. I am a brand new user of Microsoft 10. Actually, I don't see the need for Edge since it seems to replicate Explorer. It's just another browser that looks like it does the same thing as Explorer? At any rate I very much appreciate each of you taking time away from your activities to respond to my need for help. I will try each suggestion here. Thank you again.

    bob

  7. #7
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    UK
    Posts
    17,395

    Default Re: Microsoft Edge

    edge replaces microsoft internet explorer for browsing in windows 10

    internet explorer is still there because some programs [eg xara] need it to run in the background - but it is no longer supported for browsing in windows 10, and therefore to avoid problems and security issues, you should no longer be using it for browsing in windows 10

    chrome and firefox are worth a try - chrome is the most popular, even microsoft uses chrome for some things
    -------------------------------
    carpe diem
    carpo vitae

  8. #8
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    SW England
    Posts
    11,076

    Default Re: Microsoft Edge

    Quote Originally Posted by musicmanrobert View Post
    Good Tuesday Morning Members,
    Thank each of you for responding. I am a brand new user of Microsoft 10. Actually, I don't see the need for Edge since it seems to replicate Explorer. It's just another browser that looks like it does the same thing as Explorer? At any rate I very much appreciate each of you taking time away from your activities to respond to my need for help. I will try each suggestion here. Thank you again.
    bob
    bob, Internet Explorer (IE) has had its day and is so open to hacking and it is a burden to MS that it will eventually drop it; Edge was MS's solution but even here MS is moving the underlying codebase to Chromium.
    Xara, sadly, has yet to move with the times and its Desktop applications are still welded into IE.

    Acorn
    Acorn - My currently active Xara software: XDPX (current, v15, v12 & 11 (64-bit)), unserviced XWD Premium 15 & 12, XPGD10, X3D7; lots of licences back through time (to CC's Artworks). If your Post identifies a Xara software fault, please raise it directly with Magix --> support2.magix.com.

 

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •