Welcome to TalkGraphics.com
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1

    Default logo background rectangle

    Hi,

    How to remove or arrange a logo on top of a header image still showing a visible rectangle (preview +browser)? Below is a jpg, but if needed I can send a web file

    Apparently, it's only when you stretch the image
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Capture.jpg 
Views:	34 
Size:	35.3 KB 
ID:	122107  
    Last edited by joicol; 09 September 2018 at 09:30 AM.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Placitas, New Mexico, USA
    Posts
    35,282

    Default Re: logo background rectangle

    You either need to create a version of the logo with no background (PNG True Color + Alpha or a vector logo).

    The logo as it is now has a background so when the photo stretches the background portion of the logo does not stretch.

    That make sense?
    Gary W. Priester
    Mr. Moderator Emeritus Dude
    , Sir

    gwpriester.com | Custom-Stereograms.com | eyeTricks on Facebook






  3. #3
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    SW England
    Posts
    8,037

    Info Re: logo background rectangle

    At some point, did you create a bitmap copy of the golden components logo?
    If so, there was no need. You appear to have a grouping of a number of shapes and text that is ideal for this manipulation.

    Have a look at: Apanidra.xar; a quick mash-up of your design.

    Acorn
    Acorn - My currently active Xara software: occasionally serviced XDPX, purposely unserviced XDPX12 & XDPX11 (32/64-bit), unserviced XWD Premium 15 & 12, XPGD10, X3D7 and lots of 'permanently-owned' licences back through time (to CC's Artworks)

  4. #4

    Default Re: logo background rectangle

    Quote Originally Posted by Acorn View Post
    At some point, did you create a bitmap copy of the golden components logo?
    If so, there was no need. You appear to have a grouping of a number of shapes and text that is ideal for this manipulation.

    Have a look at: Apanidra.xar; a quick mash-up of your design.

    Acorn
    I don't know, but what do you mean ?

  5. #5
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    SW England
    Posts
    8,037

    Default Re: logo background rectangle

    All I asked was did you make a bitmap copy (arrange > Create Bitmap copy), which would have included bits of the extant background with it.

    Another way of asking: Is your design see-through in parts?

    Acorn
    Acorn - My currently active Xara software: occasionally serviced XDPX, purposely unserviced XDPX12 & XDPX11 (32/64-bit), unserviced XWD Premium 15 & 12, XPGD10, X3D7 and lots of 'permanently-owned' licences back through time (to CC's Artworks)

  6. #6

    Default Re: logo background rectangle

    I'll have to check with who created or manipulated the logo, probably with some adobe software taken from a black and white original.

  7. #7
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    SW England
    Posts
    8,037

    Default Re: logo background rectangle

    Quote Originally Posted by joicol View Post
    I'll have to check with who created or manipulated the logo, probably with some adobe software taken from a black and white original.
    OK, so it is possible to reconstruct the logo simply in Xara to achieve what you want.

    Acorn
    Acorn - My currently active Xara software: occasionally serviced XDPX, purposely unserviced XDPX12 & XDPX11 (32/64-bit), unserviced XWD Premium 15 & 12, XPGD10, X3D7 and lots of 'permanently-owned' licences back through time (to CC's Artworks)

  8. #8

    Default Re: logo background rectangle

    Quote Originally Posted by Acorn View Post
    OK, so it is possible to reconstruct the logo simply in Xara to achieve what you want.

    Acorn
    The original was a png. What were your settings ? when I quickly play around with optimize photo settings, reduce the DPI size, I can only make it non-transparent again.
    Optimze-settings-advanced-bitmap

  9. #9
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Placitas, New Mexico, USA
    Posts
    35,282

    Default Re: logo background rectangle

    Can you post the logo image here at as high resolution as you have it. I might be able to do a Vector Magic trace and make a vector (scalable) shape of it.
    Gary W. Priester
    Mr. Moderator Emeritus Dude
    , Sir

    gwpriester.com | Custom-Stereograms.com | eyeTricks on Facebook






  10. #10

    Default Re: logo background rectangle

    I need some time to search for the original, but this is a version you could already try. Thanks.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	lotus.jpg 
Views:	7 
Size:	58.0 KB 
ID:	122169  

 

 

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •