Welcome to TalkGraphics.com
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    UK
    Posts
    307

    Default Drop Cap for Print

    Hello experts. Having a blank moment. Do we still have to make drop caps by highlighting the number of lines, and then splitting the paragraph etc etc or is there some tool in Xara I've not yet found.

    Merci beauc.

    Ali

  2. #2
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Placitas, New Mexico, USA
    Posts
    34,886

    Default Re: Drop Cap for Print

    I can't even remember if there is a way to a drop cap and if so how. Might be covered in the Help file.

    You can create a larger capital letter separate from the text and use Repel Text and embed the cap in the text.
    Gary W. Priester
    Mr. Moderator Emeritus Dude
    , Sir

    gwpriester.com | Custom-Stereograms.com | eyeTricks on Facebook






  3. #3
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    2,956

    Default Re: Drop Cap for Print

    I could swear there is but I can't find it.... So, I must be wrong. You could also use an 'anchored graphic' for a drop cap. Take a look in the Help file.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    UK
    Posts
    307

    Default Re: Drop Cap for Print

    Thank you all.

    Quote Originally Posted by gwpriester View Post
    I can't even remember if there is a way to a drop cap and if so how. Might be covered in the Help file.

    You can create a larger capital letter separate from the text and use Repel Text and embed the cap in the text.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Placitas, New Mexico, USA
    Posts
    34,886

    Default Re: Drop Cap for Print

    Boy - I seem to remember this in more recent releases but for the life of me I cannot remember anything about it.
    Gary W. Priester
    Mr. Moderator Emeritus Dude
    , Sir

    gwpriester.com | Custom-Stereograms.com | eyeTricks on Facebook






  6. #6
    Join Date
    May 2009
    Location
    Somerset UK
    Posts
    160

    Default Re: Drop Cap for Print

    You could use a Style to set up drop caps .....

  7. #7
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Placitas, New Mexico, USA
    Posts
    34,886

    Default Re: Drop Cap for Print

    You could use a Style to set up drop caps .....
    Good idea. How do we do this?
    Gary W. Priester
    Mr. Moderator Emeritus Dude
    , Sir

    gwpriester.com | Custom-Stereograms.com | eyeTricks on Facebook






  8. #8
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    SW England
    Posts
    7,455

    Default Re: Drop Cap for Print

    Acorn - My current Xara software: XDPX365, XDPX11 (32/64-bit), WD365 Premium, XPGD10, X3D7 and lots of licences back through time (to CC's Artworks)

  9. #9
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    StPeters, MO USA
    Posts
    8,851

    Default Re: Drop Cap for Print

    Quote Originally Posted by Artyboots View Post
    Hello experts. Having a blank moment. Do we still have to make drop caps by highlighting the number of lines, and then splitting the paragraph etc etc or is there some tool in Xara I've not yet found.

    Merci beauc.

    Ali
    Your question I don't fully understand because as far as I know we never had to do that, at least I never did. What I did was find a font with a letter I liked and perhaps break it and color the various parts to my liking, maybe even delete parts or change parts. The last one was the most complex.

    Click image for larger version. 

Name:	A simple curled L.png 
Views:	3 
Size:	8.4 KB 
ID:	121298

    Click image for larger version. 

Name:	A-D.jpg 
Views:	7 
Size:	53.3 KB 
ID:	121299
    Larry a.k.a wizard509

    Never give up. You will never fail, but you may find a lot of ways that don't work.

 

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •