Welcome to TalkGraphics.com
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    2

    Default Transparent photos distort, but only when published or in preview.

    Hey all, I've been having trouble with Xara Web Designer Premium lately. Click image for larger version. 

Name:	1111.PNG 
Views:	23 
Size:	141.3 KB 
ID:	120348


    Anytime I add a transparent photo the edges appear blocky,but only in preview and publish, it does not appear distorted on the canvas.

    Any ideas?

  2. #2
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    3,031

    Default Re: Transparent photos distort, but only when published or in preview.

    Not really sure but try this: right-click the picture and select Optimize/Select. Make sure "PNG" is selected and that Quality is set to True color + Alpha.

  3. #3
    Join Date
    May 2015
    Posts
    284

    Default Re: Transparent photos distort, but only when published or in preview.

    (Boy beat me to it )

    Hi Schubird,

    It looks like the symbols are being exported as JPGs and so cannot have transparent backgrounds, so pick up the background in the document.

    To fix this, simply select the symbols in Xara and right click > Web properties > Image Tab > Web image type set to "PNG"

    Thanks,
    Ben

  4. #4
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    SW England
    Posts
    8,062

    Default Re: Transparent photos distort, but only when published or in preview.

    Just like three buses in a row.

    Ditto.

    Acorn
    Acorn - My currently active Xara software: occasionally serviced XDPX, purposely unserviced XDPX12 & XDPX11 (32/64-bit), unserviced XWD Premium 15 & 12, XPGD10, X3D7 and lots of 'permanently-owned' licences back through time (to CC's Artworks)

 

 

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •