Welcome to TalkGraphics.com
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 25
  1. #1

    Default Having trouble with anchors and linking them

    I am creating a one page supersite and I'm using link to anchor. I create a square and then give it a name. I then add the name to the anchor list. From there I go to the nav bar and link to that name in the anchor list. I then save the changes and preview it in google browser. When I click on that link nothing happens I hover over the link and the anchor tag #aboutus is not visible. I then upload these changes and try it on the web and then hovered my mouse over the link and the anchor was visiable. so I clicked on the link "aboutus" but still nothing happens. What am I doing wrong? I follow the steps correctly but still no luck. Can someone please tell me what I'm doing wrong.

    Thanks so much,

    tony56

  2. #2
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    SW England
    Posts
    6,597

    Default Re: Having trouble with anchors and linking them

    Quote Originally Posted by tony56 View Post
    I am creating a one page supersite and I'm using link to anchor. I create a square and then give it a name. I then add the name to the anchor list. From there I go to the nav bar and link to that name in the anchor list. I then save the changes and preview it in google browser. When I click on that link nothing happens I hover over the link and the anchor tag #aboutus is not visible. I then upload these changes and try it on the web and then hovered my mouse over the link and the anchor was visiable. so I clicked on the link "aboutus" but still nothing happens. What am I doing wrong? I follow the steps correctly but still no luck. Can someone please tell me what I'm doing wrong.

    Thanks so much,

    tony56
    Tony, hovering over an anchor will reveal nothing.
    If you click the link, does the the address bar show the anchor full path?

    If the anchor is visible on the page n the browser, the page may not jump to it as it is already there.
    Change the browser height to something very short, click the link and if the anchor was not visible the page should jump to it.

    Acorn
    Acorn - My current Xara software: XDPX365, XDPX11 (32/64-bit), WD365 Premium, XPGD10, X3D7 and lots of licences back through time (to CC's Artworks)

  3. #3

    Default Re: Having trouble with anchors and linking them

    I tried what you recommended but still couldn't get it to work. http://adisolutions.net/ADI-Sites/adisupersite/

    I even lowered the background photo for the aboutus page. The anchor is off to the left the second background photo

  4. #4
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Placitas, New Mexico, USA
    Posts
    34,189

    Default Re: Having trouble with anchors and linking them

    Create individual buttons and link those buttons to your anchor.

    You can make your buttons look like a nav bar and if you want you can build sub menus using layers. So the button links to the layer and the buttons on the layer link to the anchors.
    Attached Files Attached Files
    Gary W. Priester
    Mr. Moderator Emeritus Dude
    , Sir

    gwpriester.com | Custom-Stereograms.com | eyeTricks on Facebook






  5. #5

    Default Re: Having trouble with anchors and linking them

    Thank you for that. I'll try it

  6. #6
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Harwich, Essex, England
    Posts
    17,425

    Default Re: Having trouble with anchors and linking them

    Why not just use a navbar Gary. What's the advantage of individual buttons?
    Egg
    Endangered Species
    HP xw9400 W/S / 2 x Dual Core AMD / RAM 16 GB / 240 GB Kingston SSD / 120 GB Kingston SSD / 500 GB HDD / ATI Radeon HD 5450 / Windows 10 / 64 Bit /
    Xara Designer Pro X (12 or 365)


  7. #7
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Placitas, New Mexico, USA
    Posts
    34,189

    Default Re: Having trouble with anchors and linking them

    Why not just use a navbar Gary.
    No reason now that I try it.
    Gary W. Priester
    Mr. Moderator Emeritus Dude
    , Sir

    gwpriester.com | Custom-Stereograms.com | eyeTricks on Facebook






  8. #8
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Harwich, Essex, England
    Posts
    17,425

    Default Re: Having trouble with anchors and linking them

    Egg
    Endangered Species
    HP xw9400 W/S / 2 x Dual Core AMD / RAM 16 GB / 240 GB Kingston SSD / 120 GB Kingston SSD / 500 GB HDD / ATI Radeon HD 5450 / Windows 10 / 64 Bit /
    Xara Designer Pro X (12 or 365)


  9. #9
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Placitas, New Mexico, USA
    Posts
    34,189

    Default Re: Having trouble with anchors and linking them

    Here's an example that also includes a sub men http://gwpriester.xara.hosting/anchors-aweigh/
    Gary W. Priester
    Mr. Moderator Emeritus Dude
    , Sir

    gwpriester.com | Custom-Stereograms.com | eyeTricks on Facebook






  10. #10
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Harwich, Essex, England
    Posts
    17,425

    Default Re: Having trouble with anchors and linking them

    Works fine Gary
    Egg
    Endangered Species
    HP xw9400 W/S / 2 x Dual Core AMD / RAM 16 GB / 240 GB Kingston SSD / 120 GB Kingston SSD / 500 GB HDD / ATI Radeon HD 5450 / Windows 10 / 64 Bit /
    Xara Designer Pro X (12 or 365)


 

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •