Welcome to TalkGraphics.com
Results 1 to 10 of 10
  1. #1

    Default How do I change the domain name that appears in a browser when the site loads.

    How do I change the domain name that appears in a browser when the site loads?

    I have two domain names going to one web site, the old name and a new one. Currently the old name appears at the top, in the browser address line, even it you type in the new name. How can I change it so the new name appears regardless of which domain name the user types in?

    Advice is appreciated. Thanks.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Harwich, Essex, England
    Posts
    20,224

    Default Re: How do I change the domain name that appears in a browser when the site loads.

    Hi Janet,

    Best way would be via the .htaccess file.

    THIS might help
    Egg

    Intel i7 - 4790K Quad Core + 16 GB Ram + NVIDIA Geforce GTX 1660 Graphics Card + MSI Optix Mag321 Curv monitor
    + Samsung 970 EVO Plus 500GB SSD + 232 GB SSD + 250 GB SSD portable drive + ISP = BT + Web Hosting = TSO Host

  3. #3
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Harwich, Essex, England
    Posts
    20,224

    Default Re: How do I change the domain name that appears in a browser when the site loads.

    Or you could request your web hosting company to make the .com domain the one that serves up your website and redirect the co.uk one to the .com one.
    Egg

    Intel i7 - 4790K Quad Core + 16 GB Ram + NVIDIA Geforce GTX 1660 Graphics Card + MSI Optix Mag321 Curv monitor
    + Samsung 970 EVO Plus 500GB SSD + 232 GB SSD + 250 GB SSD portable drive + ISP = BT + Web Hosting = TSO Host

  4. #4

    Default Re: How do I change the domain name that appears in a browser when the site loads.

    Quote Originally Posted by Egg Bramhill View Post
    Or you could request your web hosting company to make the .com domain the one that serves up your website and redirect the co.uk one to the .com one.
    Thanks for this. I'll try the second suggestion first and if that doesn't work I'll have a go at the first suggestion. Thanks very much for your help. The new domain name was added to the old one so that might be the answer. Much appreciated.

  5. #5
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    Florida, USA
    Posts
    105

    Default Re: How do I change the domain name that appears in a browser when the site loads.

    ...or you could apply domain masking to the current domain.

  6. #6
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Placitas, New Mexico, USA
    Posts
    38,852

    Default Re: How do I change the domain name that appears in a browser when the site loads.

    ...or you could apply domain masking to the current domain.
    How does Janet do this Koko?
    Gary W. Priester
    Mr. Moderator Emeritus Dude
    , Sir

    gwpriester.com | Custom-Stereograms.com | eyeTricks on Facebook






  7. #7
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    Florida, USA
    Posts
    105

    Default Re: How do I change the domain name that appears in a browser when the site loads.

    Sorry, domain masking can be applied to forwarded domains. Masking allows you to put probably anything you want in the browser address bar.

  8. #8
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Placitas, New Mexico, USA
    Posts
    38,852

    Default Re: How do I change the domain name that appears in a browser when the site loads.

    Yes, OK. But HOW does a user do this? Can you link to or provide information on how this is accomplished.
    Gary W. Priester
    Mr. Moderator Emeritus Dude
    , Sir

    gwpriester.com | Custom-Stereograms.com | eyeTricks on Facebook






  9. #9
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    Florida, USA
    Posts
    105

    Default Re: How do I change the domain name that appears in a browser when the site loads.

    I use GoDaddy. When I set a domain to forward, the option is there to add masking. So, within your registar's account, clicking on the domain name you own/manage should have the options to change settings, forwarding, DNS, etc.

  10. #10
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Placitas, New Mexico, USA
    Posts
    38,852

    Default Re: How do I change the domain name that appears in a browser when the site loads.

    Thank you.
    Gary W. Priester
    Mr. Moderator Emeritus Dude
    , Sir

    gwpriester.com | Custom-Stereograms.com | eyeTricks on Facebook






 

 

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •