Welcome to TalkGraphics.com
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17
  1. #1

    Default Navbar sub-menus have stopped appearing. (XDPX 12.8)

    After minor updates to a website, the navbar submenus no longer display. The mouseover fx still work, but there's no submenu. I created a new dummy navbar by just downloading it and adding a few submenu items, and in previews there is still no submenu display.

    This problem has paralyzed my biggest client's main site (http://icon-art.org), and I can't come up with a fix. Any help would be much appreciated. It seems to have happened since the last update done with recent 365 versions.

    Thanks in advance,

    Allen

  2. #2
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    SW England
    Posts
    11,398

    Default Re: Navbar sub-menus have stopped appearing. (XDPX 12.8)

    Quote Originally Posted by ashtangakasha View Post
    After minor updates to a website, the navbar submenus no longer display. The mouseover fx still work, but there's no submenu. I created a new dummy navbar by just downloading it and adding a few submenu items, and in previews there is still no submenu display.

    This problem has paralyzed my biggest client's main site (http://icon-art.org), and I can't come up with a fix. Any help would be much appreciated. It seems to have happened since the last update done with recent 365 versions.

    Thanks in advance,

    Allen
    Allen, just tried on my copy and all works.
    close Xara and re-open with right-click on the application and Run as Administrator.

    This usually un-jams such problems.

    If happens if you have not completed a machine Restart as old system files are probably still in use.

    Acorn
    Acorn - My currently active Xara software: XDPX (current, v15, v12 & 11 (64-bit)), unserviced XWD Premium 15 & 12, XPGD10, X3D7; lots of licences back through time (to CC's Artworks). If your Post identifies a Xara software fault, please raise it directly with Magix --> support2.magix.com.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    3,522

    Default Re: Navbar sub-menus have stopped appearing. (XDPX 12.8)

    I noticed that the buttons don't work, except for 'Art Radio'. Once I'm on that page, there are four buttons with sub-menus and they all seem to work. It seems that something went wrong with the navigation bar on your Home/Calendar page. Did you open it (edit mode) to see if something is off? If you can't figure it out you could upload your .web/.xar file so that we can take a look at it.

  4. #4

    Default Re: Navbar sub-menus have stopped appearing. (XDPX 12.8)

    Update: I just created a new document, downloaded a navbar, set up a few submenu items, and then copied & pasted it into the broken XAR file. The pasted
    navbar displays the dummy submenus, but the original navbars still don't display submenus.

  5. #5

    Default Re: Navbar sub-menus have stopped appearing. (XDPX 12.8)

    Thanks. I've run it as Admin, but no change. However, please see my update from 12:24 PM -- the new navbar submenu seems to be working.

    This problem with the existing site persists. I'll try a reboot, but this system has been rebooted several times . . . .

    Back in a few minutes.

    Allen

  6. #6

    Default Re: Navbar sub-menus have stopped appearing. (XDPX 12.8)

    You're correct -- the other navbars work fine. The site had to be divided into several XAR files, since it got rather large in a few places. The navbar button to the Art Radio page has no submenus, so it works, and Art Radio is in a different XAR file.

    The main file (which has the problem) is fairly old -- it's been through monthly revisions for a few years -- so it has probably accumulated some fuzzy spots internally. I dread the thought of rebuilding it from scratch.

    What would be really nice is if the current Xara can handle all these pages in one XAR file. Then we could have automatic navbars instead of aligning three (or is it four?) navbars from separate XAR files.

    Allen

  7. #7
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    3,522

    Default Re: Navbar sub-menus have stopped appearing. (XDPX 12.8)

    How many pages are there in the website?

  8. #8

    Default Re: Navbar sub-menus have stopped appearing. (XDPX 12.8)

    There are about 15 pages. It varies, but usually about that number. They're in 3-4 XAR files. The Archive page is huge, and hit Xara's depth limit. The rest of the site might fit in one XAR file.

    UPDATE:

    I just examined the new test navbar and the existing broken navbar, and found that when I add submenu items to the broken navbar, it doesn't generate the corresponding Shadow Group in the MouseOver layer.

    I'm not sure how to dig further into the navbar mechanism. But I wanted to post this update before continuing to explore.

    Allen

  9. #9

    Default Re: Navbar sub-menus have stopped appearing. (XDPX 12.8)

    UPDATE:

    The MouseOff and MouseOver sets of (broken) navbar objects aren't in a shadow group. I'm not sure how that happened, but probably they were mistakenly ungrouped at some point.

    How can I reinstate the correct shadow grouping for the two sets of navbar objects? Or more precisely, what is the correct grouping for what now might as well be a completely manually created navbar?

    Thanks in advance.

    Allen

  10. #10

    Default Re: Navbar sub-menus have stopped appearing. (XDPX 12.8)

    The Off and Over objects can't be soft-grouped because they are "incompatible." The error msg suggests perhaps they have different anchoring, so I'm exploring that. But I'm wondering if other properties might also produce "incompatible" errors.

    Allen

 

 

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •